Recepty > omáčky > brusinková omáčka z kompotu
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
200 ml brusinkového kompotu, 250 ml smetany ke šlehání, hladká mouka, máslo, voda, sůl, mléko
Jak připravit tento recept:
Brusinkový kompot rozmixujeme a prolisujeme přes pláténko nebo přecedíme pro odstranění semínek (není nutné). Z rozehřátého másla a mouky si zasmažíme světlou jíšku, do které přilijeme vodu a přidáme podle potřeby nebo chuti mléko a brusinky. Nakonec vmícháme smetanu a omáčku za stálého míchání krátce povaříme.
Brusinkovou omáčku podáváme ke zvěřině.
Další recepty:
Brusinková omáčka k masu kterou vaříme a necháme zredukovat.
Vepřové koleno na červeném víně upečeme.
Sýrová omáčka na těstoviny kterou povaříme do zhoustnutí.
Sójová sekaná s rohlíkem pečená přibližně hodinu.
Boloňské špagety s mletým masem a strouhaný sýr.
Čína ze sojového masa ke které přidáme uvařenou rýži a promícháme.
Křehký koláč s brusinkami pečeme v troubě předem vyhřáté.
Kachna pečená na medu s rýží.
Hovězí guláš na červeném víně vaříme, dokud maso nezměkne.
Řízky z bedly podáváme s vhodnou přílohou.
Játra na divoko podáváme s rýží nebo bramborami.
Boloňská omáčka na těstoviny.
Houbová polévka se smetanou na talíři ozdobená zelenou petrželí.
Brusinková omáčka s červeným vínem
Dozvíte se zde, jak se připravuje brusinková omáčka z kompotu a recept na ni.