Recepty

Recepty > omáčky > brusinková omáčka z rybízu

Brusinková omáčka z rybízu recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 kg rybízu, 60 dkg krystalového cukru, polovina sáčku vanilkového cukru, polovina lžičky mleté skořice, citronová šťáva

Jak připravit tento recept:

Vodu svaříme s cukrem, přidáme rybíz, skořici a citronovou šťávu, přivedeme opět k varu a plamen zmírníme. Za občasného míchání vaříme 10- až 15 minut. Omáčku podáváme teplou nebo studenou k masům, sýrům či dezertům.

Další recepty:
Brusinková omáčka ke steaku z čerstvých brusinek.
Řízky z bedly podáváme s vhodnou přílohou.
Smažený hermelín osmažíme z obou stran dozlatova.
Křehký koláč s brusinkami pečeme v troubě předem vyhřáté.
Smažený hermelín se šunkou osmažíme na pánvi.
Brusinková omáčka k masu kterou vaříme a necháme zredukovat.
Rybízové řezy necháme vychladit.
Kachní játrová paštika s brusinkami kterou necháme v lednici ztuhnout.
Brusinková omáčka z marmelády se hodí jako příloha k masům.
Rybízová polévka ozdobená snítkou máty či meduňky.
Kuřecí maso s brusinkami zaprášíme moukou a provaříme.
Nakládaný hermelín necháme nekolik dní uležet v lednici.
Játra na divoko podáváme s rýží nebo bramborami.
Brusinková omáčka s červeným vínem

Recepty
Motto

Dozvíte se zde, jak se připravuje brusinková omáčka z rybízu a recept na ni.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.