Recepty > omáčky > brusinková omáčka ze sušených brusinek
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
200 g sušených brusinek 100 ml pomerančového džusu, 3 lžíce třtinového cukru, šťáva z poloviny limetky
Jak připravit tento recept:
Sušené brusinky nasypeme do malého hrnce. Přidáme džus, limetkovou šťávu a cukr a vaříme, dokud omáčka lehce nezhoustne.
Další recepty:
Brusinková omáčka z marmelády se hodí jako příloha k masům.
Polévka ze sušených hub dochucená podle chuti.
Kachní játrová paštika s brusinkami kterou necháme v lednici ztuhnout.
Brusinková omáčka ke steaku z čerstvých brusinek.
Houbová polévka se smetanou na talíři ozdobená zelenou petrželí.
Řízky z bedly podáváme s vhodnou přílohou.
Kuřecí maso s brusinkami zaprášíme moukou a provaříme.
Hovězí guláš na červeném víně vaříme, dokud maso nezměkne.
Brusinková omáčka k masu kterou vaříme a necháme zredukovat.
Křehký koláč s brusinkami pečeme v troubě předem vyhřáté.
Játra na divoko podáváme s rýží nebo bramborami.
Kachna pečená na medu s rýží.
Bramborová polévka se sušenými houbami a kořenovou zeleninou.
Brusinková omáčka s červeným vínem
Dozvíte se zde, jak se připravuje brusinková omáčka ze sušených brusinek a recept na ni.