Recepty

Recepty > omáčky > brusinková omáčka ze zavařeniny

Brusinková omáčka ze zavařeniny recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

250 ml smetany ke šlehání, 200 ml brusinkové zavařeniny, mléko, máslo, hladká mouka, sůl

Jak připravit tento recept:

Zavařeninu rozmixujeme a přecedíme nebo prolisujeme přes plátno, abychom odstranili semínka. (není nutné). Z másla a mouky si připravíme světlou jíšku. Rozředíme vodou a přidáme podle potřeby nebo chuti mléko a brusinky. Nakonec vmícháme smetanu a omáčku za stálého míchání krátce povaříme.

Brusinkovou omáčku ze zavařeniny podáváme k masu.

Další recepty:
Pikantní kuřecí nudličky podáváme s rýží nebo hranolkami.
Brusinková omáčka k masu kterou vaříme a necháme zredukovat.
Nakládaný hermelín necháme nekolik dní uležet v lednici.
Smažený hermelín osmažíme z obou stran dozlatova.
Teplá brusinková omáčka s mandarinkami.
Kuřecí maso s brusinkami zaprášíme moukou a provaříme.
Pikantní brusinková omáčka z brusinkového kompotu.
Pikantní zelňačka ze sterilovaného zelí.
Křehký koláč s brusinkami pečeme v troubě předem vyhřáté.
Smažený hermelín se šunkou osmažíme na pánvi.
Pikantní kuřecí guláš podáváme s vhodnou přílohou.
Kachní játrová paštika s brusinkami kterou necháme v lednici ztuhnout.
Rybízová polévka ozdobená snítkou máty či meduňky.
Brusinková omáčka z rybízu

Recepty
Motto

Dozvíte se zde, jak se připravuje brusinková omáčka ze zavařeniny a recept na ni.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.