Recepty > omáčky > brusinková omáčka ze zavařeniny
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
250 ml smetany ke šlehání, 200 ml brusinkové zavařeniny, mléko, máslo, hladká mouka, sůl
Jak připravit tento recept:
Zavařeninu rozmixujeme a přecedíme nebo prolisujeme přes plátno, abychom odstranili semínka. (není nutné). Z másla a mouky si připravíme světlou jíšku. Rozředíme vodou a přidáme podle potřeby nebo chuti mléko a brusinky. Nakonec vmícháme smetanu a omáčku za stálého míchání krátce povaříme.
Brusinkovou omáčku ze zavařeniny podáváme k masu.
Další recepty:
Pikantní kuřecí nudličky podáváme s rýží nebo hranolkami.
Brusinková omáčka k masu kterou vaříme a necháme zredukovat.
Nakládaný hermelín necháme nekolik dní uležet v lednici.
Smažený hermelín osmažíme z obou stran dozlatova.
Teplá brusinková omáčka s mandarinkami.
Kuřecí maso s brusinkami zaprášíme moukou a provaříme.
Pikantní brusinková omáčka z brusinkového kompotu.
Pikantní zelňačka ze sterilovaného zelí.
Křehký koláč s brusinkami pečeme v troubě předem vyhřáté.
Smažený hermelín se šunkou osmažíme na pánvi.
Pikantní kuřecí guláš podáváme s vhodnou přílohou.
Kachní játrová paštika s brusinkami kterou necháme v lednici ztuhnout.
Rybízová polévka ozdobená snítkou máty či meduňky.
Brusinková omáčka z rybízu
Dozvíte se zde, jak se připravuje brusinková omáčka ze zavařeniny a recept na ni.