Recepty

Recepty > omáčky > brusinkovo pomerančová omáčka

Brusinkovo pomerančová omáčka recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

170 g čerstvých brusinek nebo 100 g sterilovaných, 100 ml jablečné šťávy, 2 lžíce cukru, 1 lžíce másla, 6 lžic bílého vína, 6-8 hvězdiček badyánu, 2 pomeranče, 1 ks celé skořice, mletý pepř, sůl

Jak připravit tento recept:

Pomeranče oloupeme, jednotlivé měsíčky zbavíme bílé blány a šťávu z pomeranče přitom zachycujeme. Na rozehřátém másle zkaramelizujeme brusinky s cukrem (sterilované už neupravujeme). Přidáme dužinu z pomeranče, pomerančovou i jablečnou šťávu, bílé víno, celou skořici a hvězdičky badyánu. Bez přikrytí vaříme tak dlouho, dokud směs nezhoustne. Nakonec ochutíme solí a mletým pepřem.

Další recepty:
Palačinky naplněné libovolnou sladkou nebo slanou náplní.
Gulášová polévka z mletého masa kterou podle potřeby dochutíme polévkovým kořením.
Pomerančová omáčka k masu zvěřině či drůběžímu.
Fazolky na smetaně s hovězím masem které prohřejeme.
Zapečené palačinky plněné kuřecím masem podáváme se zeleninou.
Pomerančová omáčka na palačinky z medu.
Jablkový dezert můžeme doozdobit šlehačkou a strouhanou čokoládou.
Brusinková omáčka ke zvěřině do které vmícháme smetanu.
Zapečené lasagne s mletým masem a bešamelem dopečeme do mírného zezlátnutí povrchu.
Smaženice z hub s chlebem.
Losos pečený v pomerančové šťávě s mandlemi a vařenými brambory.
Limetková omáčka k rybě po dovaření ihned podáváme.
Dršťková polévka z hub s pečivem.
Pomerančová omáčka k dezertu

Recepty
Motto

Dozvíte se zde, jak se připravuje brusinkovo pomerančová omáčka a recept na přípravu.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.