Recepty > polévky > bryndzová polévka
Suroviny potřebné pro přípravu:
20 dkg bryndzy, cibuli, 20 dkg brambor, olej, petrželka nebo pažitka, mletá sladká paprika, sůl
Recept na přípravu:
Sekanou cibuli jemně osmahneme, přisypeme mletou papriku a zamícháme. Zalijeme horkou vodou, přidáme kostičky brambor, osolíme a brambory uvaříme doměkka. Do talířů rozdrobíme bryndzu a přelijeme polévkou. Povrch posypeme nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Další recepty:
Boršč z hovězího masa podáváme s miskou smetany.
Kroupová polévka s uzeným masem a kostičky brambor.
Rýže s kysaným zelím kterou upečeme v troubě.
Zelňačka s klobásou a smetanou rozmíchanou s moukou.
Krémová česnečka s prolisovaným stroužkem česneku.
Rychlá gulášová zelňačka podávaná ještě zatepla.
Španělská česnečka kterou podáváme s kostičkami osmažené bagety.
Čínská krabí polévka vařená na mírném plameni.
Kuřecí česnečka dochucená prolisovaným česnekem.
Bramboračka s houbami vařená do změknutí brambor i hub.
Zelná polévka z kysaného zelí s na kostičky nakrájeným párkem.
Rychlá čočkovka kterou vaříme, až změkne zelenina.
Bezmasý boršč s uzeným tofu.
Bryndzová omáčka
Bryndzová polévka přináší na české talíře svoji chuť.