Recepty

Recepty > z brambor > brynzové halušky

Brynzové halušky

Suroviny potřebné pro přípravu:

750g syrových brambor, 250g brynzy, 350g hrubé mouky, 150g slaniny, sůl, pažitka

Recept na přípravu:

Brambory najemno nastrouháme, přidáme sůl, mouku a vymícháme těsto. Uděláme šišku, dáme na mokré prkénko a odkrajujeme do vroucí osolené vody malé nočky. Jakmile vyplavou, scedíme je a smícháme s vyškvařenou slaninou, přidáme brynzu, zamícháme a posypeme pažitkou.

Další recepty:
Bramborové knedlíky z ve slupce vařených brambor.
Francouzské brambory zapékáme asi 30 minut.
Škubánky z nových brambor dají se udělat?
Bramborový guláš s uzeninou zahustíme bramborovou moučkou.
Halušky se zelím a uzeným masem zaváříme.
Pečené kuře se zelím a brambory dáme zapéct do křupava.
Bramborový guláš se salámem vaříme, až jsou brambory měkké.
Bramborová kaše z brambor, mléka a másla.
Jihočeská bramboračka dochucená octem.
Škubánky recept na přípravu.
Smažené tvarůžky smažíme po obou stranách.
Řecké brambory vložíme do předem vyhřáté trouby.
Bramborový guláš s houbami sypeme strouhaným sýrem.
Bramborový guláš s fazolemi

Recepty
Motto

Ochutnejte jídlo, které vám přináší recept brynzové halušky.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.