Recepty > moučníky a dezerty > buchta se zakysanou smetanou
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
4 vejce, hrnek cukru, 1 prášek do pečiva, dva hrnky polohrubé mouky, 3/4 hrnku oleje, hrnek mléka, zakysaná smetana (250 g), instantní čokoladový pudink a skořicový cukr na posypání
Recept na přípravu:
Vejce utřeme s cukrem, přidáme ostatní suroviny a vytvoříme si těsto. Vymažeme a vysypeme plech, hotové těsto na něj nalijeme, dále si připravíme pudink podle návodu, který do připraveného těsta na plechu cik-cak nalijeme, vložíme do trouby předem vyhřáté na teplotu 150 °C, ve které pečeme asi půl hodiny do zlatova. Poté buchtu z trouby vyjmeme, necháme vychladnout a vychladnou buchtu potřeme zakysanou smetanou a posypeme skořicovým cukrem. Nakonec necháme buchtu v chladnu vychladit.
Další recepty:
Litý koláč s ovocem pečeme v předehřáté troubě půl hodiny.
Koláč se švestkami které vypeckujeme.
Houbová omáčka se zakysanou smetanou s knedlíky nebo chlebem.
Tiramisu z mascarpone s piškoty, které máčíme v kávě.
Koláč s tvarohem pečeme 40 minut.
Tvarohové šátečky můžeme na závěr pocukrovat.
Tiramisu z pomazánkového másla nnecháme vychladit.
Buchta s tvarohem - navrch poklademe kousky tvarohu.
Ovocný koláč poklademe ovocem.
Kuřecí řízky v jogurtu podáváme s bramborovou kaší.
Ananasová buchta - ananas nakrájíme na malé kousky...
Ovocný koláč s jogurtem
Toto lahodné jídlo přináší recept na pokrm buchta se zakysanou smetanou.