Recepty > vepřové maso > bůčkové řízky
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
750 g libového bůčku od pupku, sůl, strouhanka, 4 vejce, 250 ml smetany na vaření
Marináda: olej, 4 stroužky česneku, koření podle chuti (grilovací, chilli, pepř, kari ...), 1 lžíce sojové omáčky
Postup přípravy:
Bůček nakrájíme na plátky, naklepeme, mírně osolíme a vložíme do marinády, kterou jsme si předem připravili smícháním výše uvedených surovin. V lednici necháme, nejlépe přes noc, marinovat. Druhý den plátky vyjmeme z marinády tak, aby na nich trochu marinády zůstalo a obalíme ve strouhance, vejcích a opět ve strouhance. Na rozpáleném oleji osmažíme z obou stran. Vložíme do pekáčku, přilijeme výpek ze smažení, marinádu a zalijeme smetanou. Přikryjeme alobalem a vložíme do trouby předem vyhřáté na teplotu 150 °C, kde pečeme 1 1/4 hodiny.
Další recepty:
vepřové kotlety, vepřová panenka se švestkami a sýrovou omáčkou, vepřové kotlety na houbách, kuřecí řízky v jogurtu, vepřové plecko na žampionech, džuveč, zapečená vepřová krkovice, zapečené mexické plátky, obrácené vepřové řízky, velikonoční nádivka, vajíčková tlačenka, domácí klobásy, česnekové kapsy z vepřového masa
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.