Recepty > kuře > budapešťské kuře
Potřebné suroviny:
1 kuře
400 g papriky
1 cibule
40 g slaniny
2 lžíce oleje
sůl
pepř
mletá paprika
oregano
1 lžíce jíšky
1 lžíce rajského protlaku
4 lžíce kysané smetany
Postup přípravy:
Papriky zbavíme jadérek a nakrájíme na větší kousky. Oloupanou cibuli a slaninu nakrájíme na kostičky a na rozpáleném oleji orestujeme. Přidáme papriku, koření a vše asi 5 minut podusíme. Šťávu vydusíme na tuk. Kuře uvnitř i na povrchu potřeme paprikou, osolíme, opepříme, naplníme zeleninou a otvor sepneme špejlí. Troubu předehřejeme na 250 °C. Kuře pečeme asi 25 minut, poté je obrátíme a pečeme dalších 25 minut. Během pečení podléváme výpečkem. Výpek doplníme vodou, přidáme jíšku, protlak, zakysanou smetanu a dochutíme.
Další jídla:
Pečený bažant na slanině podáváme s knedlíky a červeným zelím.
Kuře pečené v alobalu asi hodinu.
Kuřecí směs s cibulí upečeme.
Obrácené řízky osmažíme na rozpáleném oleji.
Pečená krůtí stehna pečeme cca 2 hodiny.
Drůbeží sekaná připravená z polotovaru.
Krůtí tokáň podáváme s těstovinami.
Kuřecí játra v bramboráku podáváme se zeleninovou oblohou.
Kuřecí nudličky na smetaně dochutíme solí a pepřem.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Citronové kuře podáváme s bramborovou kaší.
Marinované kuřecí řízky, na každý položíme plátkový sýr.
Marinovaná kuřecí křídla za mírného podlévání upečeme.
Recept na brněnské kuře
Recept na přípravu jídla budapešťské kuře přináší na talíř inspiraci.