Recepty

Recepty > polévky > bulharská rýžová polévka

Bulharská rýžová polévka recept

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 mrkev, 400 g jehněčího či kůzlečího masa, sůl, 1 lžíce másla, 1 cibule, kousek celeru, 1 petržel, 3 listy kapusty, 3 lžíce rajčatového protlaku, 100 g rýže, sladká paprika, 1 vejce, zelená petrželka, 2 litry vody, 100 ml zakysané smetany, 1 lžíce hladké mouky

Recept na přípravu:

Na kusy nasekané maso vložíme do vlažné osolené vody a vaříme. Mezitím očistíme a nakrájíme všechnu zeleninu a osmažíme ji na másle. Když je maso poloměkké, přidáme ji do polévky. Přisypeme špetku mleté červené papriky a přidáme spařenou rýži. Vše vaříme do měkka. Měkké maso vyjmeme, nakrájíme na proužky a vložíme zpět do polévky. Zakysanou smetanu rozšleháme s moukou a vajíčkem, tuto směs vlijeme na závěr do polévky a rozmícháme. Necháme přejít varem a odstavíme. Na talíři bulharskou rýžovou polévku ozdobíme nasekanou zelenou petrželkou.

Další recepty:
Zelňačka s fazolemi do níž přilijeme šlehačku.
Ruský boršč bez masa do kterého vmícháme ocet a cukr.
Česnečka se sýrem a šunkou nakrájenou na nudličky.
Rýžová kaše s meruňkami z kompotu.
Dětská bramboračka bez hub do které přidáme nasekanou petrželku..
Cibulová polévka se sýrem strouhaným.
Kotlíková polévka s najemno nasekanou petrželkou a pažitkou.
Polévka ančka do níž vmícháme vajíčka.
Bílá bramboračka do níž přidáme mléko s rozšlehaným žloutkem
Zelňačka s uzeným masem vařená v objemu tří litrů.
Koprovka pro dobrý apetit kterou zjemníme máslem.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem nebo samotný.
Rychlá česnečka se sýrem kterou podáváme s topinkou.
Boršč s červenou řepou a uzeným masem

Recepty
Motto

Bulharská rýžová polévka přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.