Recepty

Recepty > polévky > buráčkový boršč

Buráčkový boršč recept

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 vepřové koleno (ne uzené), 1-2 středně velké červené řepy ("buráčky"), 4-5 středních brambor, čtvrt malé hlávky bílého zelí, 1 střední cibule, hrst fazolí, 1 šlehačka, kořenová zelenina do polévky (celer, mrkev, petržel), bobkový list, celý pepř, nové koření, kostka masoxu, sůl, ocet, kousek sádla

Recept na přípravu:

Do hrnce dáme vařit koleno společně s kořenovou zeleninou, bobkovým listem, pepřem a novým koření. Přidáme hned i fazole - ty můžeme den předem namočit. Na pánvi zpěníme nakrájenou cibulku, na ni dáme hrubě nastrouhanou červenou řepu a orestujeme pěkně do měkka. Když je maso měkké, zcedíme vývar, přidáme do něj na kostky nakrájené brambory, vaříme asi čtvrt hodiny a postupně přidáváme orestovanou řepu, nakrájené zelí a masox. Posléze tam vrátíme i rozmačkanou zeleninu. Nakonec dáme do polévky i uvařené nakrájené maso, kůži necháme ve větších kouscích. Poté zalijeme šlehačkou, jemně okyselenou octem a dobře promícháme - už nevaříme. Ještě podle chuti dosolíme a opepříme a pak necháme nejlépe do druhého dne rozležet.

Další recepty:
Polévka z uzené ryby do které vmícháme rybí maso.
Česnekový dip na brambory dochutíme mletým pepřem.
Soljanka z hovězího masa se smetanou a olivami.
Zelný salát se slaninou kterou opečeme dokřupava.
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Krémová bramboračka s nepříliš tuhou šlehačku.
Palačinky s masovou náplní ke kterým podáváme zeleninový salát.
Kuřecí česnečka s česnekem podle individuální chuti.
Slepičí polévka s játrovými knedlíčky kterou podáváme s bílým pečivem.
Saská soljanka se smetanou.
Dětský boršč ozdobíme lžící kysané smetany.
Rajská polévka se sýrovými knedlíčky které na talíři přelijeme.
Rybí polévka s houbami kterou podáváme s opečeným pečivem.
Boršč bez zelí

Recepty
Motto

Buráčkový boršč přináší na české talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.