Recepty > vánoční cukroví > burizonové kostky
Potřebné suroviny:
1 balení bílých burizonů, 1/2 másla, 2 x karamelové bonbóny Toffu
Postup přípravy:
Ve větším, hlubším hrnci si necháme pomalu rozpustit máslo a přisypáváme bonbóny, které necháme rozpustit, aby nám vznikla karamelová kaše. Potom postupně přidáváme i burizóny a promícháváme, už nevaříme. Když bude hmota chladnout, připravíme si tác asi 3 cm hluboký, který vyložíme potravinovou fólií. Všechnu hmotu (pokud se máslo nevsáklo, slijeme ho pryč) upěchujeme na vyložený tác a zakrijeme fólií. Necháme v chladu ztuhnout a při podávání krájíme na malé kostky.
Další recepty:
Kokosky plněné marmeládou necháme ztuhnout a uležet.
Kokosové pracny před podáváním pocukrujeme.
Kokosové pusinky z kondenzovaného mléka pečeme dozlatova.
Dia kokosky spodní částí namáčíme v dia čokoládě.
Kokosky raz dva pečeme 10 minut dozlatova.
Vosí hnízda s kokosem posadíme na hnědé piškoty.
Skořicové kuličky namáčejte v čokoládové polevě.
Oříšková piškotová roláda vychlazená v lednici.
Těsto na pracny vtlačujeme do formiček.
Medové vánoční perníčky po upečení přendáme na kovovou mřížku.
Mandlové hříbky nechte oschnout.
Čokoládové kostky připravíme ve vodní lázni.
Margotky namažeme polevou.
Burizonové hrudky
Burizonové kostky přináší recept na tuto pochoutku.