Recepty > ostatní > buřtguláš se smetanou
Suroviny potřebné pro přípravu jídla:
500 g buřtů, 100 g uzeného masa (nemusí být), 500 g brambor, 2 lžíce sádla nebo rostlinného oleje, 2 velké cibule, polovina kávové lžičky kmínu, l kávová lžička majoránky, 4 stroužky česneku, 2 lžíce červené papriky (nejlépe gulášové), 2 lžíce hladké mouky, 1 hrnek (250 ml) smetany, 1 litr vody, sůl a pepř na dochucení
Postup přípravy:
V hlubokém hrnci rozpálíme sádlo nebo olej a na kostičky nakrájenou cibuli na něm lehce zpěníme. Přidáme na kostičky nakrájené buřty a uzené maso. Vše smažíme tak dlouho, až cibule zhnědne.
Poté přidáme mletou červenou papriku a smažíme asi minutu za stálého míchání. Vše zalijeme vodou, přidáme koření (majoránku, kmín) a necháme zavařit.
Na kostičky nakrájené brambory vsypeme do hrnce a přidáme rozmačkaný česnek. Vše dochutíme solí a mletým pepřem a 15 minut vaříme.
V hrnku smetany rozmícháme hladkou mouku a vzniklou směsí buřtguláš zahustíme. Pokrm v hrnci se musí vařit (bublat) a záklechtku vléváme dovnitř za stálého míchání.
Dalších deset minut vaříme za stálého míchání na středním plameni. Nakonec buřtguláš ochutnáme, podle chuti dosolíme a podáváme.
Další recepty:
Vejce na tvrdo používáme při přípravě různých jídel.
Zelňačka s klobásou a smetanou, paprikou a brambory.
Vaječná omáčka chutná s pažitkou.
Plněné papriky se sýrem podáváme s vařenými brambory.
Sušená rajčata jsou po 5-6 hodinách suchá.
Řecké kuře se směsí.
Vaječná omáčka z natvrdo vařených vajec.
Zapečená plněná rajčata podáváme ještě horká.
Kuře na rozmarýnu s česnekem podáváme s rýží.
Plněné papriky s rajskou omáčkou zahustíme strouhankou.
Králík na olivách je přelitý omáčkou.
Rajčata plněná mletým masem upečeme v předehřáté troubě.
Vaječná sedlina do polévky ze které vypichujeme tvary.
Recept na buřtguláš
Recept, podle kterého připravíte jídlo buřtguláš se smetanou.