Recepty

Recepty > ostatní > buřtguláš se smetanou

Buřtguláš se smetanou

Suroviny potřebné pro přípravu jídla:

500 g buřtů, 100 g uzeného masa (nemusí být), 500 g brambor, 2 lžíce sádla nebo rostlinného oleje, 2 velké cibule, polovina kávové lžičky kmínu, l kávová lžička majoránky, 4 stroužky česneku, 2 lžíce červené papriky (nejlépe gulášové), 2 lžíce hladké mouky, 1 hrnek (250 ml) smetany, 1 litr vody, sůl a pepř na dochucení

Postup přípravy:

V hlubokém hrnci rozpálíme sádlo nebo olej a na kostičky nakrájenou cibuli na něm lehce zpěníme. Přidáme na kostičky nakrájené buřty a uzené maso. Vše smažíme tak dlouho, až cibule zhnědne.

Poté přidáme mletou červenou papriku a smažíme asi minutu za stálého míchání. Vše zalijeme vodou, přidáme koření (majoránku, kmín) a necháme zavařit.

Na kostičky nakrájené brambory vsypeme do hrnce a přidáme rozmačkaný česnek. Vše dochutíme solí a mletým pepřem a 15 minut vaříme.

V hrnku smetany rozmícháme hladkou mouku a vzniklou směsí buřtguláš zahustíme. Pokrm v hrnci se musí vařit (bublat) a záklechtku vléváme dovnitř za stálého míchání.

Dalších deset minut vaříme za stálého míchání na středním plameni. Nakonec buřtguláš ochutnáme, podle chuti dosolíme a podáváme.

Další recepty:
Vejce na tvrdo používáme při přípravě různých jídel.
Zelňačka s klobásou a smetanou, paprikou a brambory.
Vaječná omáčka chutná s pažitkou.
Plněné papriky se sýrem podáváme s vařenými brambory.
Sušená rajčata jsou po 5-6 hodinách suchá.
Řecké kuře se směsí.
Vaječná omáčka z natvrdo vařených vajec.
Zapečená plněná rajčata podáváme ještě horká.
Kuře na rozmarýnu s česnekem podáváme s rýží.
Plněné papriky s rajskou omáčkou zahustíme strouhankou.
Králík na olivách je přelitý omáčkou.
Rajčata plněná mletým masem upečeme v předehřáté troubě.
Vaječná sedlina do polévky ze které vypichujeme tvary.
Recept na buřtguláš

Recepty
Motto

Recept, podle kterého připravíte jídlo buřtguláš se smetanou.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.