Recepty > ostatní > buřtguláš se špekáčkama
Suroviny potřebné pro přípravu jídla:
500 g špekáčků, 500 g brambor, 3 cibule, 4 stroužky česneku, mletá sladká paprika, mletá pálivá paprika, majoránka, kmín, celý pepř, sůl, sádlo nebo olej
Postup přípravy:
Na rozpáleném sádle nebo oleje zesklovatíme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme na plátky nakrájené špekáčky, osmažíme je ze všech stran, vmícháme mletou sladkou papriku a tolik pálivé, nakolik chceme mít buřtguláš pálivý, zamícháme, přidáme kmín, zalijeme vodou, vhodíme na kostičky nakrájené brambory, osolíme, opepříme čerstvě nadrceným pepřem a vaříme, až jsou brambory skoro měkké. Pak vmícháme hrst majoránky, rozmačkaný česnek a přibližně pět minut dovaříme podle brambor. Buřtguláš podáváme s čerstvým chlebem.
Další recepty:
Vaječná sedlina do polévky ze které vypichujeme tvary.
Buřtguláš se smetanou podle chuti dosolíme.
Zelňačka s klobásou a smetanou, paprikou a brambory.
Králík na olivách je přelitý omáčkou.
Vaječná omáčka chutná s pažitkou.
Plněné papriky se sýrem podáváme s vařenými brambory.
Vaječná omáčka z natvrdo vařených vajec.
Sušená rajčata jsou po 5-6 hodinách suchá.
Řecké kuře se směsí.
Zapečená plněná rajčata podáváme ještě horká.
Kuře na rozmarýnu s česnekem podáváme s rýží.
Plněné papriky s rajskou omáčkou zahustíme strouhankou.
Rajčata plněná mletým masem upečeme v předehřáté troubě.
Recept na buřtguláš
Recept, podle kterého připravíte jídlo buřtguláš se špekáčkama.