Recepty > hovězí maso > býčí žlázy
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Pro tento recept budete potřebovat:
1 býčí žlázy, 1 vejce, hladká mouka, strouhanka, sůl, mletý pepř, olej
Postup přípravy:
Býčí žlázy opláchneme a odřízneme všechno přebytečné. Jí se pouze to pevné, neboli varle, jakékoliv měkké žlázičky, žilky, kusy tuku atd. Varle spaříme a sloupneme z něj blánu. Spařování možná budeme muset opakovat dvakrát, protože na vrchu je jen jemná blanka, spodní je pevně přichycená a dolů ji dostaneme s pomocí nože. Oloupané varle nakrájíme na tenké plátky, které opláchneme a osušíme. Plátky z jedné strany jemně osolíme, z obou opepříme čerstvě nadrceným pepřem a obalíme v klasickém trojobalu, (mouka, rozkvedlané vejce a strouhanka), pokud máme rádi křupavější větší vrstvu, proces ještě jednou opakujeme. Osmažíme zprudka na rozpáleném tuku z obou stran dozlatova. Podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší.
Další recepty:
Vepřové na houbách podáváme s rýží nebo houskovým knedlíkem.
Hovězí plátky na houbách s omáčkou, kterou podle chuti zahustíme.
Segedínský guláš z hovězí kližky zjemníme trochou smetany.
Hovězí guláš na který použijeme kližku.
Býčí žlázy na másle podáváme s chlebem.
Kuřecí játra na červeném víně posypeme pro zahuštění hladkou moukou.
Hovězí guláš na červeném víně zahustíme chlebovou střídkou.
Játrová omáčka s houskovým knedlíkem.
Vepřové maso na červeném víně podáváme s rýží.
Kuřecí játrová paštika zabalíme do alobalu.
Telecí vývar s knedlíčky které zavaříme spolu s těstovinami.
Guláš z býčích žláz
Uvařte si býčí žlázy, ochutnejte a budete okouzleni jeho chutí.