Recepty > zeleninové > bylinkové brambory s rajčaty
Potřebné suroviny:
800 g brambor, 4 stroužky česneku, 500 g rajčat, 1 lžička másla, pepř, bylinková sůl, 1 vanička řeřichy, tymián, bazalka
Postup přípravy:
Brambory omyjeme, uvaříme v osolené vodě, slijeme, oloupeme. Česnek nasekáme, rajčata omyjeme, zbavíme stopek a nahrubo nakrájíme. Máslo rozehřejeme a česnek na něm opečeme. Přidáme brambory a ze všech stran je 10 minut opékáme. Vložíme rajčata, okořeníme bylinkovou solí a pepřem. Lžičku řeřichy dáme stranou. Zbytek spolu s najemno nakrájeným tymiánem a bazalkou přidáme na pánev a opékáme asi 3 minuty. Brambory posypeme zbylou řeřichou a podáváme.
Další jídla:
Květák s kuřecím masem podáváme s brambory.
Zelné placky pečeme dozlatova.
Květákové placky upečeme na pečícím papíře.
Polévka z dýně hokaido zjemněná smetanou.
Hlávkový salát se lžicí citronové šťávy a lžicí olivového oleje.
Těstoviny s rajčaty a bazalkou podáváme, dokud jsou teplé.
Baskické fazole se sosem.
Květákové placičky se sýrem osmažíme na rozpáleném oleji.
Jahodové čatní s mangem zavíčkujeme a postavíme dnem vzhůru.
Špagety Carbonara podle italského receptu.
Cuketa po řecku s cibulí a sýrem.
Jablečný koláč na plech vložíme do vyhřáté trouby...
Zapečený květák se šunkou a sýrem dáme do mísy.
Španělská omeleta
Bylinkové brambory s rajčaty chuťové pohárky.