Recepty > kuře > bylinkové kuřecí čtvrtky
Potřebné suroviny:
4 lžíce nasekané hladkolisté petrželky
2 lžičky dijonské hořčice
2 stroužky česneku
1 lžíce nasekaných rozmarýnových lístků
125 ml olivového oleje
2 lžíce světlého vinného octa
sůl a pepř
4 kuřecí čtvrtky
Postup přípravy:
Petrželku smícháme s dijonskou hořčicí, rozmělněným česnekem, rozmarýnem, olejem, octem, solí a pepřem. Pak přidáme kuřecí čtvrtky, obalíme je ve směsi a necháme 15 minut marinovat. Poté maso vyskládáme do pekáčku a pečeme asi 25 minut v troubě vyhřáté na 180°C. Podáváme s opečenými brambory.
Další jídla:
Marinované kuřecí řízky, na každý položíme plátkový sýr.
Marinovaná kuřecí křídla za mírného podlévání upečeme.
Pečená krůtí stehna pečeme cca 2 hodiny.
Obrácené řízky osmažíme na rozpáleném oleji.
Kuře pečené v alobalu asi hodinu.
Citronové kuře podáváme s bramborovou kaší.
Arašídová omáčka pikantní.
Kuřecí játra v bramboráku podáváme se zeleninovou oblohou.
Drůbeží sekaná připravená z polotovaru.
Kuřecí směs s cibulí upečeme.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Kuřecí nudličky na smetaně dochutíme solí a pepřem.
Pečený bažant na slanině podáváme s knedlíky a červeným zelím.
Bylinkové brambory s rajčaty
Recept na přípravu jídla bylinkové kuřecí čtvrtky přináší na talíř inspiraci.