Recepty

Recepty > polévky > bylinkový krém

Bylinkový krém

Suroviny potřebné pro přípravu:

2 brambory, 500 ml zeleninového vývaru, 80g směsi bylinek (petržel, kerblík, meduňka, estragon, máta), 200 ml smetany ke šlehání, sůl, pepř, trocha citrónové šťávy, zakysaná smetana

Recept na přípravu:

Brambory oloupejte, omyjte a nakrájejte na větší kousky. V polovině zeleninového vývaru je asi 20 minu uvařte doměkka. Bylinky operte a otrhejte lístky. Několik lístků odložte stranou. Zbylé nahrubo posekejte, přidejte k bramborám a povařte asi 3 minuty. Brambory a bylinky najemno rozmixujte i s vývarem. Přilijte zbývající vývar, zlehka našlehejte smetanu a nechte přejít varem. Bylinkový krém osolte, opepřete, ochuťte citronem a rozdělte do předehřátých talířů. Ozdobte odloženými lístky bylinek, případně lžičkou zakysané smetany.

Další recepty:
Morkové knedlíčky vaříme 3-4 minuty.
Vaječný svítek do polévky nakrájíme na čtverečky.
Rýže pečená v troubě recept na přípravu.
Celestýnské nudle jsou zavářka.
Bramboračka na kyselo se zakysanou smetanu.
Strouhání do polévky zaváříme po dobu 5-6 minut.
Těstoviny s rajčaty a bazalkou podáváme, dokud jsou teplé.
Piškotový svítek necháme vychladnout.
Polévkové kapání uvaříme.
Bramboračka na másle do které přidáme houby.
Houskové knedlíčky do polévky vaříme přibližně 4 minuty.
Chřestový krém nakonec krátce povaříme.
Hovězí vývar z morkových kostí vlijeme do talířů a podáváme.
Bramboračka s kroupami

Recepty
Motto

Bylinkový krém má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.