Recepty > kuře > bylinkový řízek na česnekovém oleji
Potřebné suroviny:
4 plátky kuřecího masa
sůl
pepř
8 stroužků česneku
2 vejce
1 zakysaná smetana
strouhanka
olej na smažení
mléko
máslo
bylinky dle chuti (pažitka, libeček, petrželka, rozmarýn...)
Postup přípravy:
Plátky kuřecího masa nakrájíme, lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Vejce rozšleháme se smetanou. Dle potřeby rozředíme mlékem a vzniklou hmotou obalíme řízky a vložíme do nasekaných bylinek smíchaných se strouhankou. Strouhanku řádně přimáčkneme na maso. Obalení můžeme ještě jednou opakovat. Smažíme z obou stran dozlatova na česnekovém oleji. (Česnekový olej si připravíme tak, že necháme rozehřát olej, a když je olej téměř rozpálený, vhodíme do něj oloupané stroužky česneku. Česnek necháme osmažit do zlatavé barvy a vyndáme jej.) Do takto připraveného oleje klademe řízky. Po usmažení necháme přebytečný olej odsát do ubrousku. Každý ještě horký řízek poklademe tenkým plátkem másla, aby se krásně na řízku rozpustilo a ihned podáváme.
Další jídla:
Obrácené řízky osmažíme na rozpáleném oleji.
Kuře pečené v alobalu asi hodinu.
Citronové kuře podáváme s bramborovou kaší.
Arašídová omáčka pikantní.
Kuřecí játra v bramboráku podáváme se zeleninovou oblohou.
Marinované kuřecí řízky, na každý položíme plátkový sýr.
Drůbeží sekaná připravená z polotovaru.
Kuřecí směs s cibulí upečeme.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Kuřecí nudličky na smetaně dochutíme solí a pepřem.
Marinovaná kuřecí křídla za mírného podlévání upečeme.
Pečený bažant na slanině podáváme s knedlíky a červeným zelím.
Pečená krůtí stehna pečeme cca 2 hodiny.
Bylinkové brambory s rajčaty
Recept na přípravu jídla bylinkový řízek na česnekovém oleji přináší na talíř inspiraci.