Recepty > kuře > bystrické kuřecí paličky s bramborovým salátem
Potřebné suroviny:
500 g kuřecích paliček
100 g strouhanky
2 vejce
2 lžíce hladké mouky
mléko
sůl
olej na smažení
Salát:
500 g brambor
50 g celeru
2 mrkve
100 g hrášku
1 menší cibule
2 vejce
200 g šunkového salámu
3 kyselé okurky
sůl a pepř
1 sklenička majonézy
3 lžíce hořčice
Postup přípravy:
Nejprve si připravíme salát: brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kostky. Na kostky nakrájíme také očištěný celer, mrkev, vejce vařená natvrdo a další ingredience jako cibuli, mrkev a salám a nakonec hrášek. Salát promícháme, vmícháme do něj majonézu, hořčici a osolíme jej a opepříme. Necháme uležet v chladu. Kuřecí paličky povaříme 10 minut v osolené vodě, rychleji se osmaží. Z mouky, vajec, mléka a soli si smícháme těstíčko, ve kterém paličky namočíme, obalíme ve strouhance a poté osmažíme ve vyšší vrstvě oleje dozlatova.
Další jídla:
Citronové kuře podáváme s bramborovou kaší.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Pečený bažant na slanině podáváme s knedlíky a červeným zelím.
Marinované kuřecí řízky, na každý položíme plátkový sýr.
Marinovaná kuřecí křídla za mírného podlévání upečeme.
Pečená krůtí stehna pečeme cca 2 hodiny.
Obrácené řízky osmažíme na rozpáleném oleji.
Kuře pečené v alobalu asi hodinu.
Arašídová omáčka pikantní.
Kuřecí játra v bramboráku podáváme se zeleninovou oblohou.
Drůbeží sekaná připravená z polotovaru.
Kuřecí směs s cibulí upečeme.
Kuřecí nudličky na smetaně dochutíme solí a pepřem.
Bylinkové brambory s rajčaty
Recept na přípravu jídla bystrické kuřecí paličky s bramborovým salátem přináší na talíř inspiraci.