Recepty > polévky > cacarda od maminky
Suroviny potřebné pro přípravu:
2,5 litru vody, 300-400 g vepřového masa (plecko nebo libový bůček), 1 cibule, 500 g kysaného zelí, 100 g másla nebo sádla, 4-5 lžic hladké mouky, sůl, kmín, bramborová kaše
Recept na přípravu:
Maso nakrájíme na větší kostky, zalijeme vodou, přidáme na čtvrtky rozkrájenou cibuli, osolíme, okmínujeme a vaříme asi 30 minut. Pak přidáme kysané zelí a vaříme dalších 20 minut. Zatímco se vaří maso se zelím, připravíme z tuku a mouky zlatavou jíšku. Zároveň uvaříme velký hrnec bramborové kaše. Nakonec cacardu zahustíme jíškou a necháme důkladně provařit. Při podávání do hlubokého talíře naložíme kopec bramborové kaše na ni nalijeme cacardu.
Další recepty:
Rajská omáčka s hovězím masem nakrájeným na plátky.
Mrkvový krém se zázvorem rozmixujeme dohladka.
Krémová bramboračka se šlehačkou.
Hovězí vývar se zeleninou do nějž vrátíme hovězí maso.
Vývar z morkových kostí přidáme nudle.
Cuketová polévka se smetanou kterou posypeme osmaženou houskou.
Žampionový krém dochutíme podle potřeby.
Krémová česnečka z mléka.
Rajčatová polévka s noky které zavaříme.
Játrová omáčka s rýží uvařenou dle návodu.
Kuřecí vývar s noky ozdobíme nadrobno nasekanou pažitkou.
Rajská polévka s těstovinami a lžičkou cukru.
Palačinky s masovou náplní usmažíme.
Mexická tortila s kuřecím masem
Cacarda od maminky přináší na talíře svoji chuť.