Recepty > polévky > Canederli Knödel, tyrolské knedlíčky
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
200 g staršího pečiva, 150 ml mléka, 2 vejce, 30 g másla, 1 lžíce olivového oleje, 1 malá cibule, 100 g tyrolský speck, petržel (pažitka), sůl, pepř, muškátový oříšek, mouka podle potřeby, 2 litry vývaru
Recept na přípravu:
Do misky vložíme pečivo nakrájené na centimetrové kostky. Vejce, mléko, špetku soli a pepře trochu našleháme a zalijeme kostky pečiva. Přikryjeme ubrouskem a necháme několik hodin v klidu. Občas hmotu opatrně obrátíme. Pečivo má být vlhké a měkké, ale kompaktní. Použijeme obyčejné pečivo, bez tuku. Na oleji s máslem podusíme najemno nakrájenou cibuli a speck. Necháme vychladnout a přidáme do chlebové hmoty. Přidáme nasekanou petržel případně pažitku, nastrouhaný muškátový oříšek a posypeme moukou. Vše šetrně zpracujeme a necháme alespoň půl hodiny odpočinout. Případně dosolíme. Vytvoříme knedlíčky 6-8 cm v průměru, ruce si přitom lehce vlhčíme ve vodě. Canederli Knödel dáme do mírně vroucího vývaru všechny najednou, a vaříme asi 15 minut, až vyplavou na povrch.
Tyrolské knedlíčky podáváme ve vývaru (přefiltrovaném) s posekanou petrželkou nebo pažitkou, nebo polité šalvějovým máslem.
Další recepty:
Kuřecí vývar s nudlemi dochutíme nadrobno nasekanou petrželkou.
Italská zeleninová polévka minestrone posypaná strouhaným parmezánem.
Jarní minestrone zakápnutá kapkou olivového oleje.
Játrové knedlíčky do polévky zaváříme v polévce.
Pyré ze sladkých brambor podáváme teplé.
Salát z červené řepy smícháme se zakysanou smetanou.
Jarní bramborová polévka s lučinou a bylinkami.
Cibulačka s červeným vínem a lžicí zakysané smetany.
Cuketa na kari do které přidáme kokosové mléko.
Zelňačka s mrkví a brambory.
Houbové knedlíčky do polévky ze strouhanky a bílkového sněhu.
Piškotový svítek nakrájíme na kostičky.
Polévka z droždí do které přidáme vajíčko a mícháme.
Knedlíčky z droždí
Ochutnejte recept Canederli Knödel, tyrolské knedlíčky.