Recepty > omáčky > čatní z fíků a červené cibule
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
400 g fíků, 1 velká červená cibule, špetka chilli, 1 stroužek česneku, 10 lístků bazalky (nebo podobné množství koriandru), 50 g hnědého cukru, 30 g dobrého vinného octa, sůl, pepř
Jak připravit tento recept:
Fíky umyjeme a nakrájíme na osminky. Cibuli nakrájíme na plátky. Česnek nasekáme nadrobno. Vše umístíme do hrnce s chilli, nasekanou bazalkou, cukrem a octem. Zalijeme 2 dcl vody, osolíme, opepříme a vaříme bez pokličky asi 20 minut na slabém plameni za častého míchání. Pokud je i po dvaceti minutách směs tekutá, zesílíme plamen a necháme odpařit. Horké čatní nalijeme do skleniček, uzavřeme a necháme vychladnout.
Další recepty:
Cuketa na kari s kokosovým mlékem.
Palačinky naplněné libovolnou sladkou nebo slanou náplní.
Cuketa plněná rajčaty se strouhaným sýrem.
Fazolky na smetaně s hovězím masem které prohřejeme.
Čatní z manga necháme vychladnout.
Pomerančová omáčka k masu zvěřině či drůběžímu.
Gulášová polévka z mletého masa kterou podle potřeby dochutíme polévkovým kořením.
Brusinková omáčka ke zvěřině do které vmícháme smetanu.
Smaženice z hub s chlebem.
Čatní z cukety necháme vychladnout.
Limetková omáčka k rybě po dovaření ihned podáváme.
Jablečný koláč s pudinkem spojeným se šťávou puštěnou z jablek.
Cibulačka z červené cibule se zapečenými sýrovými toustíky.
Plněné papriky s rajskou omáčkou
Dozvíte se zde, jak se připravuje čatní z fíků a červené cibule a recept na přípravu.