Recepty > omáčky > čatní z paprik
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
5 zelených a 5 červených paprik, 5 větších cibulí, 5 lžic moučkového cukru, 1 lžíce francouzské (nebo jiné ostré) hořčice, 1,5 dl octa, 1,5 dl bílého vína, 1 lžička soli
Jak připravit tento recept:
Papriky očistíme, omyjeme a s oloupanou cibulí nakrájíme nadrobno. Vše vložíme do hrnce, přidáme cukr, hořčici, ocet a sůl a při mírné teplotě zvolna dusíme. Nakonec přilijeme bílé víno a ještě chvíli dusíme. Ihned plníme do skleniček a zavíčkujeme. Skleničky obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.
Další recepty:
Smaženice z hub s chlebem.
Čatní z cukety necháme vychladnout.
Limetková omáčka k rybě po dovaření ihned podáváme.
Cuketa na kari s kokosovým mlékem.
Palačinky naplněné libovolnou sladkou nebo slanou náplní.
Gulášová polévka z mletého masa kterou podle potřeby dochutíme polévkovým kořením.
Fazolky na smetaně s hovězím masem které prohřejeme.
Pomerančová omáčka k masu zvěřině či drůběžímu.
Zapečené palačinky plněné kuřecím masem podáváme se zeleninou.
Rajská omáčka z čerstvých rajčat s plátkem hovězího masa
Čatní z rajčat používáme po uležení.
Brusinková omáčka ke zvěřině do které vmícháme smetanu.
Cuketa plněná rajčaty se strouhaným sýrem.
Plněné papriky s rajskou omáčkou
Dozvíte se zde, jak se připravuje čatní z paprik a recept na přípravu.