Recepty > omáčky > čatní z rajčat
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 kg rajčat, 1 velká cibule, 5 stroužků česneku, 1 lžička pálivé papriky, 1 lžíce kari koření, 1 šálek octa, 1 šálek cukru, 1 lžíce soli, 10 dkg rozinek
Jak připravit tento recept:
Oloupaná rajčata, cibuli a česnek nakrájíme, rozvaříme na kaši, přidáme cukr, ocet, sůl a koření. Nakonec přisypeme rozinky a vše necháme krátce povařit. Plníme do skleniček, které obrátíme dnem vzhůru a čatní necháme vychladnout. Používáme po uležení (cca za 2 týdny).
Další recepty:
Palačinky naplněné libovolnou sladkou nebo slanou náplní.
Gulášová polévka z mletého masa kterou podle potřeby dochutíme polévkovým kořením.
Fazolky na smetaně s hovězím masem které prohřejeme.
Čatní z cukety necháme vychladnout.
Pomerančová omáčka k masu zvěřině či drůběžímu.
Zapečené palačinky plněné kuřecím masem podáváme se zeleninou.
Rajská omáčka z čerstvých rajčat s plátkem hovězího masa
Jablkový dezert můžeme doozdobit šlehačkou a strouhanou čokoládou.
Brusinková omáčka ke zvěřině do které vmícháme smetanu.
Smaženice z hub s chlebem.
Cuketa plněná rajčaty se strouhaným sýrem.
Limetková omáčka k rybě po dovaření ihned podáváme.
Cuketa na kari s kokosovým mlékem.
Omáčka na špagety z rajčat
Dozvíte se zde, jak se připravuje čatní z rajčat a recept na přípravu.