Recepty > omáčky > čatní z rebarbory
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
500 g červené cibule nadrobno nasekané, 50 g čerstvého zázvoru, oloupaného a nastrouhaného, 300 ml červeného vinného octa, 500 g jablek, oloupaných, zbavených jádřinců a nakrájených na kostky, 200 g vypeckovaných datlí, nakrájených, 100 g sušených brusinek, 1 lžíce hořčičného semínka, 1 lžíce kari koření, 400 g cukru, 2 lžíce soli, 700 g rebarbory oloupané a nakrájené na 2cm kousky
Jak připravit tento recept:
Cibuli vložíme do velkého hrnce, přidáme zázvor a zalijeme vinným octem. Přivedeme k varu a necháme zhruba 10 minut lehce probublávat. Přidáme všechny ostatní ingredience kromě rebarbory a za stálého míchání opět přivedeme k varu. Pak necháme bez pokličky 10 minut mírně vařit. Přidáme rebarboru a odklopené vaříme dalších 15-20 minut - čatní by mělo být lepkavé a husté. Necháme čtvrt hodinky odpočívat a nakonec naplníme sklenic a zavíčkujeme.
Další recepty:
Pomerančová omáčka k masu zvěřině či drůběžímu.
Gulášová polévka z mletého masa kterou podle potřeby dochutíme polévkovým kořením.
Brusinková omáčka ke zvěřině do které vmícháme smetanu.
Cuketa na kari s kokosovým mlékem.
Cuketa plněná rajčaty se strouhaným sýrem.
Smaženice z hub s chlebem.
Čatní z cukety necháme vychladnout.
Limetková omáčka k rybě po dovaření ihned podáváme.
Palačinky naplněné libovolnou sladkou nebo slanou náplní.
Fazolky na smetaně s hovězím masem které prohřejeme.
Zapečené palačinky plněné kuřecím masem podáváme se zeleninou.
Rajská omáčka z čerstvých rajčat s plátkem hovězího masa
Čatní z manga necháme vychladnout.
Plněné papriky s rajskou omáčkou
Dozvíte se zde, jak se připravuje čatní z rebarbory a recept na přípravu.