Recepty

Recepty > polévky > celeračka

Celeračka

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 cibule, 50g másla, 1/2 celeru, 2 brambory, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 kostka masoxu, 1 hrnek mléka, 2 lžíce hladké mouky, vegeta, mletý pepř, sůl

Recept na přípravu:

Na rozehřátém másle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájený celer, pak přidáme brambory nakrájené na kostičky, promíchneme a zalijeme 1 litrem vody. Přidáme masox, trochu mletého pepře, vegety (solíme až nakonec) a vaříme skoro doměkka.

Mouku a plnotučnou hořčici rozkvedláme v mléce, vmícháme do polévky a ještě chvíli povaříme. Když je vše měkké, dochutíme a odstavíme. Celeračku můžeme rozmixovat.

Další recepty:
Kuřecí nudličky s Nivou a brokolicí podáváme s brambory jako přílohou.
Bramboračka se sušenými houbami do které přidáme stroužek česneku.
Zelňačka s klobásou a kysanou smetanu na zjemnění.
Rychlá brokolicová polévka chutná s opečenými houskovými krutonky.
Brokolicová polévka se sýrem do které přidáme také zcezenou zeleninu.
Fazolačka se smetanou kterou můžeme mírně okyselit octem.
Cibulačka se sýrem a petrželkou.
Kuřecí plátky se zeleninou dozdobíme lístky bazalky.
Fazolačka s uzeným masem je posypaná pokrájenou pažitkou.
Zimní minestrone ke které podáváme krutonky nebo pečivo.
Česnečka s bramborem nakrájeným na kostičky.
Čočková polévka s uzeným masem ke které přidáme na osminky nakrájená vejce.
Kuřecí nudličky se zeleninou dusíme, až je maso měkké.
Krémová celeračka

Recepty
Motto

Celeračka má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.