Recepty

Recepty > polévky > celerová jemná polévka

Celerová jemná polévka

Suroviny potřebné pro přípravu:

celer, 2 mrkve, máslo, smetana ke šlehání, mléko, kmín, sůl, pepř, rozemleté ovesné vločky

Recept na přípravu:

Celer a mrkev nastrouháme (jako na bramboráky), rozpustíme máslo a celer s mrkví na něm opražíme, až pustí mrkev barvu. Zalijeme mírně vodou, osolíme, okmínujeme, opepříme a chvíli vaříme. Přilijeme mléko, smetanu a můžeme přidat na zahuštění i ovesné vločky.

Další recepty:
Rychlá gulášová zelňačka chutná ještě teplá.
Plněná mexická tortilla s náplní.
Slovenská kapustnica do které přidáme kysanou smetanu.
Tatarka z kysané smetany a okurky.
Silná česnečka s nastrouhaným sýrem ve vajíčku.
Gulášová polévka z konzervy podávaná s pečivem.
Jemná cibulačka s nakrájenou pažitkou.
Frankfurtská polévka s párkem kterou posypeme pažitkou.
Francouzská bramboračka ke které přimícháme smetanu s rozkvedlanými žloutky.
Bílá bramboračka, brambory uvaříme.
Mexická fazolačka chuťově doladěná estragonovým octem.
Zeleninová polévka s nudlemi při podávání ji posypeme parmezánem.
Cibulačka z červené cibule - třetinu másla rozehřejeme.
Celerová polévka s vločkami a kmínem

Recepty
Motto

Celerová jemná polévka má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.