Recepty

Recepty > polévky > celerová polévka s bramborami

Celerová polévka s bramborami

Suroviny potřebné pro přípravu:

300 g celeru, 1,5 litru vody nebo vývaru, sůl, 250 g brambor, případně kousek brokolice, 1 litr sladké smetany, 2 lžíce hladké mouky, kostka zeleninového bujónu, Vegeta, mletý černý pepř, sekané zelené natě petrželky nebo celeru

Recept na přípravu:

Oloupaný a očištěný celer nastrouháme na dlouhé nudle, vložíme do vařící osolené vody, po chvilce přidáme na kostičky nakrájené brambory, možno i brokolici, a vaříme doměkka. Zahustíme sladkou smetanou, ve které jsme rozmíchali hladkou mouku. Přidáme kostku bujónu, případně Vegetu a mletý černý pepř. Hotovou polévku sypeme sekanými zelenými natěmi petrželky, celeru apod.

Další recepty:
Valašská kyselica s brambory.
Kulajda s houbami a koprem do které přidáme jemně nasekaný kopr.
Houbovka se smetanou chutná s pečivem.
Česnečka se sýrem kterým nešetříme.
Sýrová polévka z taveného sýra a dvou vajec.
Kulajda ze sušených hub do které přes síto přilijeme zahuštěnou smetanu.
Čočková polévka má kyselejší chuť.
Celerová polévka s knedlíčky houskovými.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme pažitkou.
Oukrop z bramborového vývaru.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Ruský boršč vaříme doměkka.
Jihočeská bramboračka dochucená octem.
Normandský květákový krém

Recepty
Motto

Celerová polévka s bramborami má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.