Recepty > polévky > celerová polévka s mrkví a kmínem
Suroviny potřebné pro přípravu:
celer, mrkev, celozrnná mouka, kávová lžička kmínu, mořská sůl, polévková lžíce slunečnicového oleje, celerová nať
Recept na přípravu:
Očištěný a na malé kostky nakrájený celer a kmín dáme vařit do litru vody. Do již vařící vody pomalu vmícháme mouku. Po uvaření a částečném vychlazení polévky přidáme do ní nastrouhanou syrovou mrkev, olej a sůl. Posypeme nadrobno pokrájenou celerovou natí.
Další recepty:
Česnečka se sýrem který nastrouháme.
Bačovská polévka chutná s chlebem.
Slovenská fazolačka, fazole necháme nabobtnat.
Španělská česnečka s rajčaty.
Hovězí maso na houbách zalijeme zakysanou smetanou.
Kmínová polévka s vajíčkem a nasekanou petrželkou.
Bílá bramboračka do které vmícháme bramborovou kaši.
Rychlá česnečka s osmaženými kostičkami housky.
Francouzská bramboračka z brambor.
Celerová polévka s vločkami ovesnými.
Polévka z červené čočky a mrkve dochucená vegetou a pepřem.
Čínská švestková omáčka ze sušených švestek.
Kuřecí vývar s drobením zdobíme zelenou petrželkou.
Smetanová celerová polévka
Celerová polévka s mrkví a kmínem má své chuťové kouzlo.