Recepty

Recepty > polévky > celerová polévka s rýží

Celerová polévka s rýží recept

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 středně velký celer, 1 lžíce másla, 1,25 litru vývaru (z masa, kostí nebo i z kostí pečeného kuřete, slepičí bujón z kostky, masox), 1 lžíce propláchnuté a spařené rýže, žloutek, muškátový ořech, mletý bílý pepř, petrželka

Recept na přípravu:

Celer očistíme, nakrájíme na lístky a podusíme na másle. Pak přilijeme vývar, povaříme, procedíme, protřeme cedníkem (rozmixujeme) a do polévky zavaříme rýži. Můžeme zahustit žloutkem. Kořeníme špetkou muškátového oříšku a bílého pepře. Nakonec přidáme nadrobno posekanou petrželku.

Další recepty:
Babiččina bramboračka se zeleninou.
Staročeská zelňačka při jejímž vaření použijeme nálev ze zelí.
Celerová polévka s vločkami zalitá mlékem.
Hovězí vývar se zeleninou do kterého zavaříme nudle, nočky či rýži.
Smetanová celerová polévka do které přisypeme kostičky nakrájené osmažené housky.
Štika na másle kterou osmažíme na rozpáleném másle.
Rajčatová česnečka s osmaženými kostičkami chleba.
Bílá bramboračka s nadrobno pokrájenou pažitkou.
Hovězí vývar s houbami ozdobíme posekanou petrželkou.
Francouzská bramboračka do které přimícháme smetanu s rozkvedlanými žloutky.
Jahodové čatní s mangem naplníme do sklenice a zavíčkujeme.
Rajčatová polévka s cuketou do které vmícháme nadrobno nasekanou petrželku.
Celerová pomazánka s bílým jogurtem.
Celerová polévka

Recepty
Motto

Celerová polévka s rýží přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.