Recepty > polévky > celerová polévka s vločkami a kmínem
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
máslo, 1 polévková lžíce celého kmínu, 1 polévková lžíce hladké mouky, 1 šálek nahrubo nastrouhaného celeru, 1 šálek ovesných vloček, 1 kostka zeleninového bujónu, na špičku nože nastrouhaného muškátového oříšku
Recept na přípravu:
Na rozehřátém másle necháme přibližně minutu smažit kmín, poté přisypeme mouku a vytvoříme zlatavou jíšku. Přidáme celer, ovesné vločky, chvilku orestujeme, zalijeme 1,5 litrem horké vody a důkladně promícháme. Poté do polévky rozdrobíme bujón, nastrouháme muškátový oříšek a dvacet minut povaříme.
Při podávání ozdobíme na talíři bylinkami, kolečky pórku a nastrouhanou mrkví.
Další recepty:
Slepičí vývar s vajíčkem a rýží.
Hovězí vývar se zeleninou z hovězích žeber.
Slepičí polévka s játrovými knedlíčky z drůbežích jater.
Bramboračka je tradiční recept.
Játrové knedlíčky do polévky zaváříme v polévce.
Polévka z kuřecích krků - krky vložíme do hrnce...
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky - hovězí maso zalijeme...
Polévka z rybích hlav - rybí hlavy vložíme do litru a půl vody...
Domácí nudle do polévky podle tradiční receptury.
Babiččina bramboračka s houbami.
Domácí klobásy z vepřové plece.
Ochutnejte recept celerová polévka s vločkami a kmínem.