Recepty

Recepty > polévky > celerová polévka s vločkami a mlékem

Celerová polévka s vločkami a mlékem

Suroviny potřebné pro přípravu:

2 lžíce másla, 1 cibule, 1 středně velkého celeru, 8 lžic ovesných vloček, 1,5 litru vody, kostka zeleninového bujónu, 1 litr plnotučného mléka, Vegeta, sekaná pažitka

Recept na přípravu:

Na rozehřátém másle osmažíme cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme nahrubo nastrouhaný celer a oprané scezené ovesné vločky. Společně opražíme, zalijeme studenou vodou, přidáme kostku zeleninového bujónu a asi 20 minut vaříme. Pak již jen zalijeme mlékem, prohřejeme, dochutíme Vegetou a přidáme nadrobno nasekanou pažitku.

Další recepty:
Celerová polévka s knedlíčky houskovými.
Jihočeská bramboračka dochucená octem.
Valašská kyselica s brambory.
Kulajda s houbami a koprem do které přidáme jemně nasekaný kopr.
Houbovka se smetanou chutná s pečivem.
Česnečka se sýrem kterým nešetříme.
Sýrová polévka z taveného sýra a dvou vajec.
Kulajda ze sušených hub do které přes síto přilijeme zahuštěnou smetanu.
Čočková polévka má kyselejší chuť.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme pažitkou.
Oukrop z bramborového vývaru.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Ruský boršč vaříme doměkka.
Normandský květákový krém

Recepty
Motto

Celerová polévka s vločkami a mlékem má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.