Recepty > polévky > celerová polévka se smetanou
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 malý celer, 2 cibule, 3 brambory, 20g másla, 1/8 litru smetany, 1 litr vody, 1 žloutek z čerstvého vejce, pažitka, masox, sůl, 1 žemle
Recept na přípravu:
Oloupané brambory pokrájejte na kousky, zalijte vařící vodou, uvařte do měkka a prolisujte nebo rozšťouchejte. Drobně pokrájenou cibuli a na tenké nudličky nakrájený celer nasypte do polévky, přidejte masox a krátce povařte. Polévku sejměte z plotýnky, vmíchejte smetanu s rozkvedlaným žloutkem, přisolte, přihřejte, avšak nevařte. Polévku zjemněte máslem, posypte pokrájenou pažitkou a podávejte s kostičkami ze žemle, opraženými nasucho.
Další recepty:
Celestýnské nudle jsou zavářka.
Piškotový svítek necháme vychladnout.
Hovězí vývar z morkových kostí vlijeme do talířů a podáváme.
Vaječný svítek do polévky nakrájíme na čtverečky.
Rýže pečená v troubě recept na přípravu.
Krémová zelňačka s nadrobno pokrájenou petrželkou.
Chřestový krém nakonec krátce povaříme.
Morkové knedlíčky vaříme 3-4 minuty.
Bramboračka na kyselo se zakysanou smetanu.
Strouhání do polévky zaváříme po dobu 5-6 minut.
Těstoviny s rajčaty a bazalkou podáváme, dokud jsou teplé.
Bramboračka na másle do které přidáme houby.
Celerová polévka s bramborem ke které podáváme osmažený tmavý chléb.
Smetanová celerová polévka
Celerová polévka se smetanou má své chuťové kouzlo.