Recepty

Recepty > polévky > celerová polévka zahuštěná bramborem

Celerová polévka zahuštěná bramborem

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 menší celer, 1 cibule, 50 g másla, 2 brambory, 2 žloutky, 250 ml smetany, 1,5 l vody, sůl, kostka zeleninového bujónu, harmonie chuti, 2 žemle z předešlého dne a 2 lžíce másla na osmažení krutonků, sekaná zelená petrželka

Recept na přípravu:

Na másle osmahneme drobně nakrájenou cibuli, přidáme oloupaný a jemně nastrouhaný celer a orestujeme. Přilijeme vodu, osolíme, vložíme očištěné, oloupané a na kostičky nakrájené brambory a povaříme. Pak polévku rozmixujeme, přidáme kostku zeleninového bujónu, ochucovadlo a za stálého míchání žloutky rozkvedlané ve smetaně. Žemle nakrájíme na kostičky, osmažíme je na másle a přidáme je na talířích do polévky. Dozdobíme sekanou zelenou petrželkou.

Další recepty:
Celerová polévka s knedlíčky houskovými.
Česnečka se sýrem kterým nešetříme.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Kulajda s houbami a koprem do které přidáme jemně nasekaný kopr.
Kulajda ze sušených hub do které přes síto přilijeme zahuštěnou smetanu.
Ruský boršč vaříme doměkka.
Jihočeská bramboračka dochucená octem.
Valašská kyselica s brambory.
Houbovka se smetanou chutná s pečivem.
Sýrová polévka z taveného sýra a dvou vajec.
Čočková polévka má kyselejší chuť.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme pažitkou.
Oukrop z bramborového vývaru.
Normandský květákový krém

Recepty
Motto

Celerová polévka zahuštěná bramborem má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.