Recepty

Recepty > zeleninové > celerové placky

Celerové placky

Potřebné suroviny:

1 očištěný celer, 1-2 vejce, hladká mouka podle potřeby (aby se daly placky tvarovat podobně jako bramboráky), sůl, pepř

Postup přípravy:

Celer povaříme doměkka v osolené vodě. Schladlý ho nastrouháme na jemném struhadle, přidáme vejce, osolíme, opepříme, přidáme hladkou mouku a důkladně promícháme. Mouky dáme tolik, aby se daly placičky tvarovat do rozpáleného oleje, uděláme takové řídké těsto. Do těsta můžeme také přidat pokrájenou uzeninu nebo uzené maso.

Další jídla:
Tvarohová pomazánka s mrkví k namazání na chleba.
Zeleninová polévka s vajíčkem.
Květákové placky upečeme na pečícím papíře.
Placky z dýně Hokaido s čerstvým zeleninovým salátem.
Květákové placičky se sýrem osmažíme na rozpáleném oleji.
Těstoviny s rajčaty a bazalkou podáváme, dokud jsou teplé.
Zelné placky pečeme dozlatova.
Hlávkový salát se lžicí citronové šťávy a lžicí olivového oleje.
Treska s rajčaty kterou přelijeme vypečenou šťávou.
Bramborové placky potíráme máslem.
Cuketa po řecku s cibulí a sýrem.
Polévka z dýně hokaido zjemněná smetanou.
Jahodové čatní s mangem zavíčkujeme a postavíme dnem vzhůru.
Francouzské kuře s lilkem

Recepty
Motto

Celerové placky rozezní chuťové pohárky.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.