Recepty > mleté maso > celerové řízky z mletého
Potřebné suroviny:
750g mletého masa (směs hovězí + vepřové), 300g celeru (už očištěného), mléko, 1 vejce, 1 lžička majoránky, sůl, mletý pepř
hladká mouka, vejce, strouhanka a olej
Postup přípravy:
Mleté maso osolíme, opepříme mletým pepřem, přidáme majoránku, smícháme a necháme do druhého dne odležet v lednici. Poté přidáme najemno nastrouhaný celer, vejce, pokud je potřeba trochu mléka a důkladně promícháme. Z takto připravené hmoty tvoříme oválné placky - řízky, které obalíme v mouce, vejcích a strouhance jako řízek a smažíme z obou stran na rozpáleném oleji.
Celerové řízky z mletého podáváme s brambory, bramborovou kaší nebo chlebem a zeleninovou oblohou.
Další jídla:
Babiččina zelňačka kterou přelijeme rozšťouchané brambory.
Boloňské špagety s mletým masem a strouhaným sýrem.
Kuřecí karbanátky upečeme dozlatova.
Kuřecí nudličky s hermelínem dochutíme solí a pepřem.
Kuře na smetaně přelijeme omáčkou.
Zelné závitky s rýží ozdobíme trochou petrželky.
Houbové karbanátky s masem podáváme s bramborovou kaší.
Celerové placky do nichž můžeme přidat uzené maso.
Kuřecí placičky osmažíme.
Plněné papriky s rajskou omáčkou vložíme do rozehřáté trouby a upečeme.
Plněné papriky se sýrem pečeme, až se udělá kůrka.
Karbanátky plněné hermelínem
Recept, podle kterého je hračka připravit jídlo celerové řízky z mletého.