Recepty > polévky > celestýnské nudle do polévky
Suroviny potřebné pro přípravu:
60 g polohrubé mouky, 1/8 litru mléka, 1/2 lžičky koření Podravka, 1 celé vejce a 1 žloutek, tuk na pečení
Recept na přípravu:
Vejce rozkvedláme s Podravkou, potom přidáváme prosetou mouku a mléko. Těsto ředíme tak, aby nevznikly hrudky. Hotové těsto necháme nejméně 1/2 hodiny odpočinout. Protože mouka nabobtná, je možné, že před smažením budeme muset ještě těsto trochu zředit. Před pečením musíme hodně rozpálit pánev. Mastíme opatrně a málo, těsto naléváme k jedné straně a kroužením pánve ho rozléváme po celé její ploše. Palačinky pečeme po obou stranách. Upečené palačinky srolujeme a krájíme z nich příčně tenké řezy, které vkládáme do polévky. Do těsta před smažením můžeme vmíchat trochu jemně posekané petrželové natě.
Další recepty:
Zelňačka s mrkví chutná druhý den.
Játrové knedlíčky z kuřecích jater a srouhanky.
Kuřecí nudličky s bylinkami ke kterým přidáme nasekaný česnek.
Zeleninový boršč podáváme se zakysanou smetanou.
Bramborové šišky se strouhankou smíchanou s moučkovým cukrem.
Játrové knedlíčky zavářka do polévky vaříme asi 8 minut.
Rajčatová polévka s bazalkou a šlehačkou.
Zelňačka s uzeným masem s nasekaným koprem.
Bramboračka s ovesnými vločkami, rozemnutou majoránkou a pažitkou.
Zelňačka s klobásou pokud je kyselá, můžeme přidat cukr.
Ruská polévka boršč se smetanou.
Hovězí vývar se zeleninou ve kterém zavaříme kapání, nočky či rýži.
Šunkové knedlíčky do polévky lehce zavaříme.
Celestýnské nudle
Celestýnské nudle do polévky přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.