Recepty > polévky > celestýnské nudle podávané k polévce
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 vejce, 2 lžíce hladké mouky, sůl, olej
Recept na přípravu:
Rozšlehané vejce osolíme a přidáme tolik mouky, aby vzniklo hladké řídké těstíčko. Rozšleháme vidličkou. Těstíčko nalijeme na pánev na rozpálený tuk a z obou stran opečeme dozlatova. Hotovou placku necháme vychladnout a nakrájíme na drobné nudličky. Podáváme na stůl v misce, každý si dá do polévky kolik chce. Do těstíčka můžeme vmíchat drobně pokrájenou zelenou petrželku nebo pažitku.
Další recepty:
Houbová kulajda - z rozehřátého másla a mouky připravíme jíšku.
Rajčatová polévka s kapáním z hladké mouky a vajíčka.
Bramboračka s houbami s drceným kmínem.
Domácí nudle do polévky skladujeme je na suchém chladném místě i několik týdnů.
Tradiční koprová omáčka s natvrdo uvařeným vejcem a novými brambory.
Drobení do polévky z mouky a vejce.
Kuřecí vývar s nudlemi dochutíme nadrobno nasekanou petrželkou.
Kvasnicová polévka s ovesnými vločkami kterou ozdobíme čerstvou petrželku.
Knedlíčky z kachních jater se strouhankou.
Krkonošské kyselo s kváskem a rozkrájené brambory.
Krémová zelňačka s nadrobno pokrájenou petrželkou.
Tyrolské knedlíčky do polévky zavaříme.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme nadrobno pokrájenou zelenou petrželovou natí nebo pažitkou.
Celestýnské nudle do polévky
Celestýnské nudle podávané k polévce přináší na české talíře svoji chuť.