Recepty > vánoční cukroví > celozrnné vanilkové rohlíčky
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
160 g přesáté celozrnné špaldové mouky, 160 g přesáté hladké mouky, 100 g jemného třtinového cukru nebo agávového sirupu, 100 g jemně mletých vlašských ořechů, na špičku nože mleté vanilky, 200 g másla, citronová šťáva, moučkový a vanilkový cukr, nebo sušený Sladovit na obalení
Postup přípravy:
Z obou druhů mouky, cukru, ořechů, vanilky a vychlazeného másla rychle vypracujte těsto, do kterého postupně přilévejte citronovou šťávu (můžete ji naředit vodou) tak, aby vzniklo spíše řidší těsto (celozrnná mouka do sebe část tekutiny nasákne). Hotové těsto zabalte do fólie a nechte přes noc odležet. Poté z něj vyválejte rohlíčky a pečte dozlatova cca 8 minut při 180 °C. Po mírném vychladnutí obalujte rohlíčky ve smíchaném moučkovém a vanilkovém cukru.
Další recepty:
Čokoládové koule obalujeme v kokosové moučce.
Křehké vanilkové rohlíčky obalujeme ve směsi moučkového cukru s vanilkou.
Křehký jablkovec ozdobíme šlehačkou.
Sněhové pusinky krátce pečeme a poté sušíme.
Fíkové pusinky s oříškem.
Nepečená kokosová roláda kterou necháme ztuhnout.
Ruské ořechy slepujeme krémem.
Jemné vanilkové rohlíčky pečem při 180 stupních.
Fíkové vánoční cukroví máčíme v polevě.
Vanilkové rohlíčky z vlašských ořechů obalíme v cukru.
Rohlíčky s krémem ozdobíme čokoládovou polevou.
Ořechová vosí hnízda na která zespodu přilepíme piškot.
Vánoční perníčky hned měkké před pečením potřeme vejcem.
Vanilkové rohlíčky s ořechy
Tuto vánoční pochoutku přináší recept na celozrnné vanilkové rohlíčky.