Recepty > vánoční cukroví > celozrnné zázvorky
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
30 dkg hladké špaldové celozrnné mouky, 20 dkg tuku, 10 dkg sladěnky ječmenné (nebo rýžový sirup), zázvor
Postup přípravy:
Suroviny zpracujeme v těsto a pak necháme vychladit v lednici. Těsto použijeme na vykrajování vánočních motivů. Pečeme v mírně vyhřáté troubě na cca 150 °C.
Další recepty:
Rohlíčky s krémem ozdobíme čokoládovou polevou.
Zázvorky polijeme čokoládovou polevou.
Fíkové pusinky s oříškem.
Sněhové pusinky krátce pečeme a poté sušíme.
Kokosky z kondenzovaného mléka pečeme dozlatova.
Linecké cukroví slepujeme marmeládou.
Rychlé zázvorky nesmí být moc upečené, jen zespodu nafouklé.
Křehký jablkovec ozdobíme šlehačkou a mátou.
Kokosky na lineckém ponoříme do horké čokolády.
Kokosové pusinky z kondenzovaného mléka pečeme asi 7 minut dozlatova.
Recept na andělské oči pečené o Vánocích.
Kakaová buchta pečená dozlatova.
Křehké kokosky upečeme do růžova.
Zázvorky z čerstvého zázvoru
Tuto vánoční pochoutku přináší recept na celozrnné zázvorky.