Recepty

Recepty > omáčky > černá omáčka s chlebem

Černá omáčka s chlebem recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

3 krajíčky chleba, 2 lžíce pikantní zavařeniny, 1,5 dcl červeného vína, citronová šťáva, bramborový škrob, cukr, mletá skořice, mletý zázvor, mletý pepř, sůl, olej na osmažení chleba

Jak připravit tento recept:

Na menším množství oleje osmažíme krajíčky chleba. Osmažený chléb rozlámeme, vložíme do vína a rozvaříme. Poté v omáčce rozpustíme zavařeninu. Ochutíme skořicí, zázvorem, pepřem a solí. Přidáme cukr a podle chuti přikápneme citronovou šťávu. Nakonec omáčku protřeme sítem a zředíme 100 ml vody, necháme přejít varem a zahustíme škrobem rozmíchaným v trošce vody. Černou omáčkou přeléváme na talíři vařené maso - hovězí, uzené, slepičí.

Další recepty:
Rychlá smetanová omáčka se šunkou která je slaná.
Kuřecí stehna vařená v páře přelijeme šťávou.
Jogurtová marináda na řízky které obalíme ve strouhance.
Kuřecí salát s majonézou necháme vychladnout a podáváme s pečivem.
Domácí tatarka jako příloha k jídlům.
Majonéza za 5 vteřin vymixovaná tyčovým mixerem.
Hovězí maso na celeru podáváme s rýží, bramborem nebo bramborovým knedlíkem.
Kuřecí maso na celeru zahustíme trochou hladké mouky.
Italský chléb focaccia pečeme při teplotě 220-250 °C.
Polévka z celeru krátce povařená.
Rajská omáčka z čerstvých rajčat s plátkem hovězího masa.
Provensálská rajčata s vejci a chlebem.
Polévka z tvrdého chleba se již dále nevaří.
Černá omáčka

Recepty
Motto

Dozvíte se zde, jak se připravuje černá omáčka s chlebem na přípravu.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.