Recepty

Recepty > moučníky a dezerty > černé pusinky

Černé pusinky

Suroviny potřebné pro přípravu:

2 bílky, 210g cukru, 200g čokolády, 140g strouhaných oříšků, hrst jemné strouhanky, kůra a šťáva z 1/2 citronu, špetka mletého hřebíčku a skořice
oříšky na ozdobu

Recept na přípravu:

Do sněhu z bílků zašleháme cukr, pak chvíli třeme vařečkou a přikapáváme citronovou šťávu. Přidáme změklou čokoládu, oříšky, strouhanku a koření s kůrou. Na vymazaný a vysypaný plech děláme lžičkou hromádky, do středu dáme oříšek a pečeme (spíše sušíme) v předehřáté troubě na 70-100°C podle trouby. Jednu zkusíme, zda je i uvnitř upečená. Troubu necháme během pečení pootevřenou-dáme do dvířek např. vařečku.

Další recepty:
Mrkvové placky pečeme z obou stran dozlatova.
Vanilkové rohlíčky bez ořechů necháme "uzrát".
Těsto na štrůdl necháme odpočinout v chladnu.
Borůvkový koláč s drobenkou pečeme cca 45 minut.
Jahodové řezy s želatinou můžeme dozdobit šlehačkou.
Recept na linecké cukroví s vykrojeným středem.
Jogurtové těsto na pizzu nalijeme na plech.
Kokosové pusinky ozdobíme čokoládovou polevou.
Hraběnčiny řezy s rybízem pečeme při 170 °C.
Plněné čokoládové košíčky, vánoční cukroví.
Mrkvové šátečky pečeme v troubě.
Recepty na vánoční cukroví různého druhu.
Kynutý borůvkový koláč s drobenkou připravenou z mouky, másla a cukru.
Sněhové pusinky

Recepty
Motto

Černé pusinky vykouzlí na stole lahodnou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.