Recepty

Recepty > omáčky > černý guláš

Recept - Černý guláš

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu pokrmu:

1 kg hovězího masa (kližka, krk, zadní), 1 černé pivo, 4 cibule, 4 stroužky česneku,, 1 feferonka, sůl, mletý pepř, 1 lžíce majoránky, 1 lžíce sladké papriky, patka staršího chleba, olej

Postup přípravy:

V kastrolu rozpálíme olej a necháme na něm zezlátnout nahrubo nakrájenou cibuli a česnek. Poté přidáme na kostky nakrájené maso a orestujeme. Když se maso zatáhne, osolíme ho, přidáme mletý pepř, majoránk, sladkou mletou papriku a pokrájenou 1feferonku. Promícháme a asi po dvou minutách zalijeme asi 2/3 černého piva. Opět promícháme, přikryjeme, zmírníme plamen a pomalinku dusíme (guláš by měl pouze zvolna probublávat), až je maso měkké, může to trvat i dvě hodiny. Podle potřeby podléváme zbývajícím pivem. Když je maso téměř měkké, přidáme nastrouhaný chléb, promícháme a necháme chleba rozpustit, až vznikne krásná hustá tmavá omáčka. Černý guláš podáváme s knedlíkem nebo chlebem ozdobený kroužky cibule.

Další recepty:
hovězí guláš, svíčková omáčka na smetaně, boloňské špagety, rajská omáčka, cuketová omáčka, hovězí vývar s játrovými knedlíčky, smetanová koprová omáčka, cuketová polévka se sýrem, ruský boršč, gulášová polévka, koprová omáčka, brokolice v sýrové omáčce

Recepty
Externí odkazy

Recepty chutnají doma i u přátel.


Yin.cz prináší informace nejen o jídle.