Recepty > omáčky > černý guláš
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu pokrmu:
1 kg hovězího masa (kližka, krk, zadní), 1 černé pivo, 4 cibule, 4 stroužky česneku,, 1 feferonka, sůl, mletý pepř, 1 lžíce majoránky, 1 lžíce sladké papriky, patka staršího chleba, olej
Postup přípravy:
V kastrolu rozpálíme olej a necháme na něm zezlátnout nahrubo nakrájenou cibuli a česnek. Poté přidáme na kostky nakrájené maso a orestujeme. Když se maso zatáhne, osolíme ho, přidáme mletý pepř, majoránk, sladkou mletou papriku a pokrájenou 1feferonku. Promícháme a asi po dvou minutách zalijeme asi 2/3 černého piva. Opět promícháme, přikryjeme, zmírníme plamen a pomalinku dusíme (guláš by měl pouze zvolna probublávat), až je maso měkké, může to trvat i dvě hodiny. Podle potřeby podléváme zbývajícím pivem. Když je maso téměř měkké, přidáme nastrouhaný chléb, promícháme a necháme chleba rozpustit, až vznikne krásná hustá tmavá omáčka. Černý guláš podáváme s knedlíkem nebo chlebem ozdobený kroužky cibule.
Další recepty:
hovězí guláš, svíčková omáčka na smetaně, boloňské špagety, rajská omáčka, cuketová omáčka, hovězí vývar s játrovými knedlíčky, smetanová koprová omáčka, cuketová polévka se sýrem, ruský boršč, gulášová polévka, koprová omáčka, brokolice v sýrové omáčce
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.