Recepty > polévky > čertovský elixír
Suroviny potřebné pro přípravu:
Suroviny jsou uvedeny v textu receptu.
Recept na přípravu:
Převaříme 3 litry vody a necháme zchladnout. Rozmixujeme čtvrt kg cibule, čtvrt kg křenu a čtvrt kg citronů (bez kůry a bez jadérek). Smícháme s převařenou vodou, přidáme půl kg medu a v pětilitrovce necháme převázané plátýnkem v chladu a suchu. Poté přelijeme do menších skleniček - ne lahví, směs je dost hustá. Užívá se 3x denně lžička a zapíjíme vodou nebo minerálkou.
Další recepty:
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Krémová bramboračka s nepříliš tuhou šlehačku.
Polévka z uzené ryby do které vmícháme rybí maso.
Soljanka z hovězího masa se smetanou a olivami.
Palačinky s masovou náplní ke kterým podáváme zeleninový salát.
Kuřecí česnečka s česnekem podle individuální chuti.
Slepičí polévka s játrovými knedlíčky kterou podáváme s bílým pečivem.
Saská soljanka se smetanou.
Hovězí guláš na červeném víně podáváme s houskovým knedlíkem.
Zelný salát se slaninou kterou opečeme dokřupava.
Rajská polévka se sýrovými knedlíčky které na talíři přelijeme.
Houbová soljanka s bílým pečivem.
Rybí polévka s houbami kterou podáváme s opečeným pečivem.
Zelný koláč
Čertovský elixír přináší na české talíře svoji chuť.