Recepty > polévky > červená polévka s rajčaty a červenou čočkou
Suroviny potřebné pro přípravu:
8 středních rajčat, cibuli, dva stroužky česneku, 1 litr zeleninového vývaru, půl šálku červené čočky, snítku bazalky, olivový olej
Recept na přípravu:
Na olivovém oleji orestujeme základ, tedy cibuli a česnek. Rajčata na vrcholu nařízneme do křížku, na cedníku položíme na hrnec a zalijeme horkou vodou z konvice, aby se slupka spařila a šla lépe loupat. Rajčata zbavená slupky a bubáků nakrájíme a přidala na orestovaný základ a chvíli podusíme. Zalijeme je horkým vývarem a necháme chvíli provařit. Poté je tyčovým mixerem rozmixujeme, přidáme červenou čočku a čekáme, až se uvaří do měkka. Nakonec polévku ochutíme a přidáme i nasekanou bazalku.
Další recepty:
Dršťková polévka z hub kterou podáváme s pečivem.
Pikantní citronová omáčka by měla být hodně pikantní.
Kuřecí vývar s drobením do které vrátíme obrané maso.
Studená rajčatová polévka s několika lístky máty.
Houbová kulajda s pepřem a octem.
Pyré z červené řepy podáváme ke slaninovým knedlíkům.
Krémová zelňačka s nadrobno pokrájenou petrželkou.
Fazolačka s klobásou kterou pokrájíme.
Gulášová polévka z mletého masa kterou dochutíme polévkovým kořením.
Omáčka na špagety z rajčat kterou rozmixujeme, osolíme a okyselíme.
Rychlá čočkovka kterou vaříme, až změkne zelenina.
Slepičí vývar pomalu vaříme do změknutí nudlí.
Cibulačka z červené cibule se zapečenými sýrovými toustíky.
Červená kuřecí polévka
Červená polévka s rajčaty a červenou čočkou má své kouzlo.