Potřebné suroviny:
4 kuřecí řízky
2 lžíce červené thajské kari pasty
2 lžíce oleje
1 hlávka pekingského zelí
180 g čínského zelí
1 hlávky kadeřavé kapusty
2 šalotky
2 stroužky česneku
1 lžíce rýžového octa
2 lžíce sladké chilli omáčky
2 lžíce thajské sójové omáčky
Postup přípravy:
Kuřecí řízky několikrát nařízneme a do masa vetřeme červenou kari pastu. Potom řízky přikryjeme a necháme přes noc marinovat. Druhý den rozehřejeme pánev wok na středně vysokou teplotu a maso v něm 5-6 minut opékáme tak, aby bylo propečené. Během opékání je jednou nebo dvakrát obrátíme. Přeneseme je na mísu a udržujeme teple. Wok vytřeme. Ve woku rozehřejeme 1 lžíci oleje, přidáme pekingské zelí nakrájené nadrobno, čínské zelí natrhané na kusy a kapustu nakrájenou nadrobno a necháme je ovadnout. Vmícháme zbývající olej, nadrobno nakrájené šalotky a prolisovaný česnek a opékáme je tak, aby byly křehké, ale nezhnědly. Ochutíme octem, chilli omáčkou a sójovou omáčkou. Wok odstavíme. Kuřecí maso nakrájíme na plátky. Směs ve woku upravíme na talíře a navrch položíme maso. Pokapeme je šťávou z woku a podáváme.
Další jídla:
Drůbeží sekaná připravená z polotovaru.
Pečená krůtí stehna pečeme cca 2 hodiny.
Kuřecí játra v bramboráku podáváme se zeleninovou oblohou.
Citronové kuře podáváme s bramborovou kaší.
Obrácené řízky osmažíme na rozpáleném oleji.
Kuřecí směs s cibulí upečeme.
Kuře pečené v alobalu asi hodinu.
Kuřecí nudličky na smetaně dochutíme solí a pepřem.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Pečený bažant na slanině podáváme s knedlíky a červeným zelím.
Marinované kuřecí řízky, na každý položíme plátkový sýr.
Marinovaná kuřecí křídla za mírného podlévání upečeme.
Arašídová omáčka pikantní.
Bylinkové brambory s rajčaty
Recept na přípravu jídla červené kuře přináší na talíř inspiraci.