Recepty > kuře > červené kuřecí kousky
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
kuře, 2 lžíce octa, 4 lžíce sojové omáčky, tři lžičky krupicového cukru, lžička zázvoru, polovina lžičky soli, olej na smažení, voda
Postup přípravy:
Kuře nakrájíme na malé kousky, které osolíme a osmažíme zprudka na oleji. Kousky kuřete mícháme do odpaření tekutiny, poté přilijeme ocet, necháme vysmažit a přilijeme vodu, aby bylo maso ponořené. 10 minut vaříme na prudkém ohni, poté oheň ztlumíme, přidáme přísady, přikryjeme pokličkou a dusíme dalších 10 minut, dokud nezbude jen šťáva na přelití kuřete.
Podáváme s rýží nebo s bramborem.
Další jídla:
Kuře na kari podáváme s vařenou rýží.
Česnečka s bramborem okořeníme mletým pepřem.
Francouzské kuře na červeném víně dochutíme solí.
Citronová polévka s rýží a vajíčkem.
Obalované kuřecí kousky na paprice obalíme.
Polévka z červené čočky s vmíchanou smetanou.
Kýta s ananasem a plátky tvrdého sýra.
Kachní stehna se zelím ochutíme kmínem.
Kuře na paprice patří mezi oblíbené úpravy.
Hovězí maso na celeru dusíme tak dlouho, až maso změkne.
Bramborák plněný masem a romadúrem osmažíme dozlatova.
Cuketové kuře
Recept, podle kterého připravíme pokrm červené kuřecí kousky.