Recepty > polévky > červený boršč z řepy
Suroviny potřebné pro přípravu:
3 střední červené řepy, svazeček kořenové zeleniny, 3 bobkové listy, 3 nová koření, 3 kuličky pepře, 3 stroužky česneku, 1 lžíce majoránky, 2 lžíce citronové šťávy, sůl, pepř
Recept na přípravu:
Kořenovou zeleninu očistíme, omyjeme a dáme vařit do hrnce s vodou spolu s bobkovými listy, novým kořením, pepřem, majoránkou a česnekem. Přidáme červenou řepu, oloupanou a rozkrojenou na polovičky. Vše vaříme na malém plameni pod pokličkou přibližně dvě hodiny. Na konci dochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem a chvilku povaříme. Červený boršč podáváme přeceděný v hrnku nebo misce.
Další recepty:
Falešná dršťková z hlívy ústřičné kterou zalijeme stroužek rozetřeného česneku.
Fazolačka s uzeným masem a bramborem.
Červený boršč s masem.
Tukožroutská polévka v jídelníčku.
Plněné papriky se sýrem podáváme s vařenými brambory.
Rychlá francouzská cibulačka je hotová rychle a chutně.
Kmínová polévka s noky z mouky a mléka.
Boršč z nakládané řepy zahustíme moukou.
Tyrolské knedlíčky do polévky podle rakouského receptu.
Francouzská cibulačka s vínem posypaná sýrem.
Krémová zelňačka s nadrobno pokrájenou petrželkou.
Francouzská cibulačka se sýrem kterou zapečeme v troubě.
Soljanka z ryby se zelím.
Plněné papriky s rajskou omáčkou
Červený boršč z řepy má své kouzlo.